I HATE THIS SHOP (For Sailormoon Lovers)

As always, this post is also #throwback post. A lot of things to write, and I do not which one should I write first.

Anyway, last summer holiday, I visited the capital of Hokkaido, Sapporo, only for one night. Not many places I visited, but still a lot of stories to tell. What I want to tell right now is about a shop I found which located in Sapporo Station. I'm sorry I don't know what is the shop's name.

I was walking fast to go to JR part of station but a shop stopped me a while. This shop sells a lot of kawaii stuff. OH MY GOD. It's dangerous.

It is basically a store which sells girls' accessories, cosmetics, and stuff but there was a special section which really attracted me. I'll show you.

Rapunzel Solid Perfume 900 ¥ 

I smelled all of try mes. Some me likey. But NO, I wouldn't buy. But SO CUTE.


Sailor Moon Candies and Cookies 385 ¥


Sailor Moon Hand Gel ¥


Sailor Moon Towel 


Sailormoon Other CUTE Merchandises


Disney's Hand and Nail Cream


Disney's Hand Soap


I even don't watch nor read Sailor Moon and only know Moonlight Densetsu but still I think Sailor Moon merchandises are cuteee. After checking thorough and analyzing all the products I saw in that shop, I didn't buy anything. I didn't bother to. WHY?

1. I knew I won't need them.
2. It's too pricey. Cute Sailor Moon cookie for 3 USD?
3. I need to save.
4. It's just because I'm stingy.

Please someone give me all of them for me.

Nü Oceana Sea Salt Lemonade REVIEW


This morning, I visited long-time-no-visit nearest supermarket in my neighborhood, which called Superindo and I found this beautiful blue-sea colored bottle the fridge. So, I bought one. I'm a person who is always curious with how do the newest snacks and beverages in town taste. (*^▽^*) 

Recently, one of Nü products, Nü Green Tea reborn with new stylish packaging (volume decreased not?) and now has a brand new Nü Oceana. In the bottle, written 'Sea Salt Lemonade' so basically it is lemonade with some sea salt on it, right? But it is translated in Bahasa Indonesia (written in below left) as 'Minuman Sea Salt Rasa Lemonade' which means 'lemonade-flavor sea salt beverage', so the main thing is the 'sea salt beverage', not the lemonade. My English is very horrible, so can you explain to me?

Anyway, forget it. Bye.

From my personal point of taste view, Nü Oceana does taste like Sprite without carbon dioxide gas (=soda fizz) or like Pocari Sweat but you put a bit of lemon and more sugar. I cannot say this new product is not nice or tasty beverages, it is just not my kind of drink. Maybe if you like Pocari Sweat, you might like it.

NÜ OCEANA SEA SALT LEMONADE 460 ml

Ingredients:
Water, Sugar, Fructose, Lemon Consentrate (0.28%), Sea Salt, Acidity Regulator (Citric Acid, Sodium Citrate), Natural Identical Sea Salt, Lemonade Flavor.

Produced by:
PT. ABC President Indonesia

Price: Rp 7450 (± 70 yen, 0.56 usd)

Note: when I was writing this post, I saw on timeline. my blogger friend updated photos of Nü Oceana launching which took place today. Nü Oceana, congratulations!

What's In Your Fridge?

Aku punya seorang teman yang kalau aku main ke rumahnya, bahagia banget deh. Karena di kulkasnya penuh aneka macam minuman botol dan karton, let alone dia juga punya macam-macam makanan ringan di boks yang diletakkan di sebelah kulkasnya. Sudah mirip convenience store macam Indomaret atau Alfamart, komplit bok. Mau minum teh atau susu ber-packaging karton, sampai softdrink dalam botol juga ada. Heaven~!

Kebalikan sama kulkas di rumahku…

Orang-orang di rumahku cenderung jarang ngemil dan jajan minuman. Kalau pengen pun ya beli satu satu aja, jadi nggak pernah sampai mengisi kulkas. Kalau ada yang ngasih cemilan, bisa dipastikan abisnya lama banget, dan ujung-ujungnya malah dikasih orang. Meski jarang ngemil, orang-orang di rumah pada gendut-gendut. Tante-tante dan sepupu kalau datang, kebanyakan komentar, “Kulkas kok nggak ada isinya,” atau “kalau buka kulkasmu isinya air putih thok.”

Ya maaf guyz… (*^▽^*)

Kira-kira begini nih ringkasan What’s In My Fridge-nya kulkasku.

Freezer (kulkas atas):

Ayam beku, Spicy Wing beku, beberapa batang cokelat.

Kulkas:

Susu low fat, susu cokelat, susu almond, mayones, sour cream, telur, keju, pesto, buah, sayuran, bawang merah, bawang putih, dan bumbu dapur lainnya.

Kayak nggak ada isinya ya? Paling-paling ditambah sisa masakan kemarin atau kadang beli roti yang nggak langsung abis, dimasukin kulkas deh.

Ini bukan kulkas kecil di kamarku. Tapi kulkas kecil di hotel yang penuh dengan minumanku yang nggak abis. Cuma pengen nyoba doang rasanya gimana. *boros*

Akhir-akhir ini sih, kulkas agak ada 'isinya'. Karena ada sepupuku yang tinggal di rumah, dan dia laperan, hahaha. Kalau mbak rumah beli minuman banyak, trus cepat abis, sudah jelas siapa tersangkanya. Aku juga kadang ngabisin sih.

Tapi ya... dari kecil, aku tuh pengen banget punya kulkas mini yang bisa ditaruh di kamar. Kayaknya karena waktu kecil diajak ke hotel sama orangtua, trus tercengang ada kulkas kok kecil. Rasanya kalau punya kulkas ukuran ini di kamar seru banget. Mau minum dingin atau makan cokelat, tinggal ngambil di kamar. Like a boss~!
Sering melihat merek kulkas GEA deh. Terutama di toko kelontong yang jual minuman dingin. 

Dua bulan lalu, aku beli kulkas baru berukuran 200 liter. Saat browsing kulkas di toko elektronik, aku sempat naksir kulkas mini di sana dan masih membayangkan kalau kamar tidurku punya kulkas mini di dalamnya. *ngimpi* Akan tetapi, ternyata mahal juga ya kulkas mini. Kulkas kecil dengan ukuran 60-70 liter bisa berharga sekitar dua juta, sedangkan yang besar 200 liter hanya tiga juta.

Ngapain juga sih pengen kulkas mini, nggak perlu ini buatku. *tapi tetep pengen*

Korean Cheetos vs. Indonesian Cheetos?

This is Korean Cheetos Barbecue by Lotte

I am fan of Cheetos! What about you?

In Indonesia we have three major flavors (exclude Cheetos Net) which are: Roasted Corn (Jagung Bakar), Grilled Chicken (Ayam Bakar), and American Cheese (Keju America). My favorite is Roasted Corn and Grilled Chicken, and I do not like the American Cheese one.

I once tried Korean Cheetos Barbecue flavor, costs around 1500 Won. And it has really different taste with Indonesian Cheetos! How do I say~ Indonesian Cheetos has strong flavoring and really good. While Korean Cheetos Barbecue has sweet flavor, which for me, who always eat Cheetos by Indofood, doesn't taste like Cheetos. Maybe Lotte (which produces Cheetos in Korea) adjusts the flavor to Korean people tastebud. Maybe Koreans love sweet snack like Honey Tong Tong? Hmmm...